Recepten zoeken

Kalfsvleesrolletjes met druiven en walnoten

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • ½ bosje bladpeterselie 
  • 1 takje verse munt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0,25 liter witte wijn of druivensap
  • 250 gram pitloze witte druiven
  • 250 gram pitloze blauwe druiven
  • 125 gram walnoten
  • 1 limoen
  • ½ eetlepel boter
  • 1 eetlepel suiker 
  • 1 theelepel aardappelzetmeel
  • 4 eetlepels koud water
  • zeezout naar smaak
  • peper uit de molen
  • Extra:
  • 4 cocktailprikkers
  • 2 diepvrieszakjes
  • aluminiumfolie

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsschnitzel
**
532
undefined
35
0
30
0
27
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Haal het kalfsvlees een half uur voor bereiding uit de koeling. Leg de kalfsschnitzels naast elkaar in de diepvrieszakjes en plet het, bijvoorbeeld met een zware steelpan. Bestrijk de kalfsschnitzels met de mosterd en maal er wat peper op. Bladpeterselie en munt wassen en drogen. Haal 4 mooie muntblaadjes er af en bewaar als garnering. De rest van de munt en het peterselie fijnhakken en gelijkmatig over de kalfsschnitzels verdelen. Rol de kalfsschnitzels op en zet het rolletje vast met de cocktailprikkers. Verhit een passende koekenpan met anti aanbaklaag op middelmatig vuur voor. Voeg de olijfolie toe en bak de kalfsrolletjes om en om bruin. Blus af met de witte wijn of druivensap en laat het op middelmatig vuur afgedekt ongeveer 10 minuten smoren.

Ondertussen de druiven wassen, drogen en halveren. De limoen halveren. De ene helft in partjes snijden voor garnering, de andere helft persen. De druiven en walnoten met de boter vermengen. Suiker en limoensap toevoegen en kook het geheel voorzichtig totdat het vocht bijna verdampt is en het mengsel begint te karamelliseren.

Haal de kalfsrolletjes uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Zet de pan met het baksel terug op het vuur. Vermeng het aardappelzetmeel met het water. Voeg het toe aan het baksel in de pan, roer door en verhit de fond kort. Verdeel het druiven-walnoten mengsel over 4 borden, snijd de kalfsrolletjes diagonaal door en verdeel over de borden. Garneer het met de fond, de limoenstukjes en blaadjes munt. Serveer het direct.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.