Recepten zoeken

Kalfsvleesrolletjes uit Friesland

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 150 gram kalfsgehakt
  • 30 gram geraspte kruidnagelkaas
  • eiwit van 2 eieren
  • 20 stuks haricot verts
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 pak ontbijtkoek
  • 25 gram gember
  • zout en versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepels olie
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram boter
  • 300 gram risottorijst
  • 0,8 liter bouillon
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel, kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Plet de schnitzel tot een dunne plak en bestrijk met eiwit. Meng het gehakt met de mosterd, Friese nagelkaas, ontbijt-koek, blokjes gember, peper, zout en nootmuskaat. Kook de haricots verts beetgaar en spoel ze koud.

Leg het gehakt en de haricots verts op de kalfsschnitzel en rol deze stevig op. Bestrijk het aluminiumfolie met olie en rol hierin de schnitzelrol. Verwarm de oven tot 200° C en gaar hierin de kalfsvleesrolletjes in ca. 12 minuten.

Snipper het sjalotje en het teentje knoflook en fruit ze in de olie aan. Voeg de risotto rijst toe en laat de rijst glazig worden. Voeg de helft van de bouillon toe en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Giet telkens iets bouillon toe tot de rijst beetgaar is. Roer op het laatste moment de boter en de Parmezaanse kaas door de risotto en lepel hem op een bord. Haal het kalfsvleesrolletje uit het aluminiumfolie en snijd deze doormidden. Rangschik het kalfsvlees op de risotto.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.