Recepten zoeken

Kalfsvleesspies met kaas en geroosterde paprika

Ingrediënten

  • 400 gram kalfsoester
  • 2 rode paprika’s
  • 200 gram harde witte kaas bv schapenkaas
  • 200 gram dun gesneden spek
  • 2 takjes salie
  • fleur de sel
  • peper uit de molen
  • Extra
  • 4 houten of metalen spiesen 

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
***
425
undefined
23
0
13
0
38
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Haal het kalfsvlees een half uur voor bereiding uit de koeling. Indien gekozen is voor houten prikkers: leg de prikkers tot gebruik in koud water. Was de paprika’s, droog ze, verdeel het in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Gril de schijven paprika totdat de schil geblakerd is. Haal de paprika’s van de gril en leg het 10 minuten tussen vochtige keukendoeken in. Daarna kan het vel van de paprika’s er gemakkelijk afgehaald worden. Snijd de paprika in grote stukken.

De harde witte kaas of schapenkaas kruiden met peper, leg er een salieblaadje op en omwikkel het met spek. Het kalfsvlees in grove blokken snijden. Probeer de paprika, het kaas/spek pakketje en de blokken kalfsvlees gelijk te houden qua grootte zodat niets uitsteekt om verbranding te voorkomen. Rijg het kalfsvlees afwisselend met het kaas/spek-blokje en paprika aan de spiesen. Iedere spies begint en eindigt met een kalfsvlees. Gril de spiesen in ongeveer 3 a 4 minuten. Voor het serveren bestrooien met peper en fleur de sel. Direct serveren.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.