Recepten zoeken

Kalfsworst met waterkersstamppotje

Ingrediënten

  • 4 stuks Butch&Dutch mosterd-peterselie kalfsworst
  • 1¼ kg kruimige aardappels
  • 1 el olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 kleine rode ui
  • 300 gram waterkers*
  • * De waterkers is te vervangen door andijvie of spinazie

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsworst
*
undefined
Mister Kitchen
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Kook de aardappels in een laagje water met zout afgedekt in 20-25 minuten op het laagste vuur gaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie en de boter. Bak de worsten in 12 tot 15 minuten bruin en gaar. Neem de worsten uit de pan en houd ze onder een deksel warm. Giet de aardappels af. Stamp de aardappels met de jus uit de koekenpan tot een smeuïge stamppot. Voeg evt wat verwarmde melk toe. Spatel er kort en luchtig de waterkers, ui, zout en peper naar smaak door.

Verdeel de stamppot over 4 borden. Leg er een kalfsbraadworst op. De mosterd in de worst geeft het kalfsvlees en het gerecht extra pit en combineert uitstekend met aardappel en groene groenten. Jus is niet meer nodig.

Meer informatie: www.misterkitchens.nl

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.