Recepten zoeken

Kalfszwezerik camouflage

Ingrediënten

  • 2 mooie stukken kalfshartzwezerik
  • kalfsjus
  • bloem
  • geklaarde boter
  • 2 st broccoli
  • 3 bossen peterselie
  • 1/2 knolselderij
  • houtskoolpoeder (bamboe)
  • 2 st romanesco
  • olijfolie
  • melk
  • boter
  • room

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfshartzwezerik
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Spoel de zwezerik grondig in koud stromend water en zet vervolgens op met koud water. Breng aan de kook en laat de zwezerik onmiddellijk schrikken in ijswater. Dep goed droog en houd apart.

Snijd de broccoli in roosjes, blancheer in gezouten water en mix vervolgens in de thermoblender met wat zout, olijfolie en kookvocht tot een mooie crème. Bereid de romanesco op dezelfde wijze. Was de peterselie grondig, blancheer en laat direct schrikken in ijswater. Mix glad in de thermoblender, haal door een zeef en houd apart. Kook de gesneden knolselderij gaar in een mengsel van melk, boter en room, mix glad in de thermoblender en kleur met het houtskoolpoeder.

Bebloem de zwezerik en bak rondom mooi goudbruin in wat geklaarde boter. Dresseer de verschillende crèmes als “camouflage” op het bord, leg er de getrancheerde kalfszwezerik tussen en serveer de kalfsjus er apart bij.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.