Recepten zoeken

Kalfszwezerik, duindoorn, wortel

Ingrediënten

  • 4 porties à 80 g geblancheerde kalfshartzwezerik
  • 4 el kalfsjus
  • 500 g duindoorn
  • 1 tl suiker
  • 200 g wortel
  • 50 g gezouten boter

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfshartzwezerik
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Doe de duindoorn in een sappan met de suiker, vang het sap op en houd apart. Schil de wortelen, maar houd de schillen wel apart. Snij de wortelen in stukken, bak aan in schuimende boter en zet net onder met water als ze voldoende zijn gekleurd. Laat garen en mix glad met de gerookte haring.

Brand de wortelschillen met behulp van een brander waarbij het preigroen dient als brandstof en laat verder drogen in de oven. Mix tot een fijn poeder. Maak de zwezerik verder schoon en bak rondom mooi goudbruin en krokant in bruisende boter. Kruid met peper en zout. Laat de kalfsjus reduceren met het duindoornsap. Dresseer de zwezerik op het bord met de wortelpuree, schenk de saus erbij en bestrooi met het wortelpoeder. Garneer met de scheutjes.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.