Recepten zoeken

Kalfszwezerik met Calvados-saus

Ingrediënten

  • 800 gram kalfszwezerik (hart)
  • 50 gram boter
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Calvados
  • 4 eetlepels kalfsfond
  • room
  • appelbolletjes
  • 2 a 3 eetlepels bloem
  • zout en versgemalen peper
  • basilicum

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfszwezerik (hart)
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Laat de kalfszwezerik 4 uur in koud water met iets zout schoonweken. Ververs het water regelmatig. Daarna blancheren en af laten koelen. Ontdoe de zwezerik van vliezen en pezen en droog daarna zacht tussen keukenpapier. Snijd de kalfszwezerik in duimdikke plakken. Hierna met vers-gemalen peper en zout kruiden, door de bloem halen en aan beide zijden mooi bruin bakken in de boter of olie. Vervolgens warm houden in aluminiumfolie.

Verwijder de overtollige bakboter en fruit het sjalotje aan. Doe er de knoflook, tomatenpuree en het paprikapoeder bij. Afblussen met de Calvados waarna de kalfsfond en de room eraan toegevoegd worden. Zachtjes laten inkoken tot de gewenste dikte. De saus zeven en -indien gewenst- op smaak brengen met wat zout en vergemalen peper. Voeg de appel-bolletjes toe zodat deze gaar worden.

Leg de zwezerik op de borden en schenk de saus erbij. Serveer het geheel met aardappelpuree en maak af met een blaadje basilicum.

Tips:
* In plaats van de Calvados kan ieder distillaat op basis van appel worden verwerkt.
* Ook gewoon appelsap is al voldoende voor de specifieke smaak.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.