Recepten zoeken

Kalfszwezerik met cashewnoten en kool

Ingrediënten

  • 4 mootjes à 250 gram kalfshartzwezerik
  • 1 romanesco
  • 2 dikke spruiten
  • 1/3 spitskool
  • 50 gram verse gember
  • sap van 1/2 citroen
  • 4 deciliter blanke fond
  • 150 gram paneermeel
  • 150 gram cashewnoten
  • kalfsjus
  • 200 g boter

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfshartzwezerik
*
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Spoel de zwezeriken gedurende 1 nacht in koud water en blancheer vervolgens 4 minuten in gezouten water. Spoel direct koud, maak de zwezerik schoon en snijd in blokjes. Beboter ringen van 8 cm doorsnede, verdeel er de blokjes zwezerik over en houd apart. Maak de romanesco schoon en blancheer de roosjes. Haal de mooiste blaadjes van de spruitjes, blancheer deze en maak de spitskool schoon.

Rooster de cashewnoten, hak ze fijn, meng met het paneermeel en 100 gram roomboter. Rol dun uit tussen 2 vellen bakpapier en steek er rondjes uit van 8 cm doorsnede. Reduceer de blanke fond tot de helft met de rest van de boter, gaar er de spitskool in en voeg de fijngesneden gember en het citroensap toe. Bak de zwezerik in de ring aan beide kanten goudbruin, neem de ring weg, leg er een plakje van het notenmengsel op en laat zachtjes gratineren.

Dresseer de groenten langs de rand van het bord, leg er de zwezerik langs en sauceer met de kalfsjus.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.