Recepten zoeken

Kalfszwezerik met champignon/wittewijnsaus, pappardelle en balsamicowortels

Ingrediënten

  • 600 g kalfszwezerik
  • 2 eieren
  • 1 el wittewijnazijn
  • Bloem
  • 50 g paneermeel
  • Spijsolie om te bakken of frituren
  • 350 g pappardelle
  • Zout
  • 400 g kleine bruine champignons
  • 1 el spijsolie
  • 1 el boter
  • 125 ml droge witte wijn
  • 200 g crème fraîche
  • Peper
  • 500 g wortelen
  • 1 el boter
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 1 el suiker

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfszwezerik
*
892
undefined
53
undefined
60
undefined
34
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Kook de pappardelle volgens de aanwijzing op het pak in zout water al dente. Giet ze af en houd ze warm. Verwijder de dunne witte huid, aderen en eventuele bloedresten zorgvuldig van de kalfszwezerik. Wikkel de zwezerik eerst in keukenfolie, dan in aluminiumfolie. Draai de uiteinden stevig vast. Laat de zwezerik in zachtjes kokend water 15 minuten trekken. Haal hem eruit, laat hem afkoelen en verwijder beide folies.

Klop de eieren met de azijn en het zout. Haal de zwezerik door het meel, daarna door de geklopte eieren en vervolgens door het paneermeel. Verhit de olie op 170 ˚C. Frituur de kalfszwezerik in 2 minuten goudbruin of bak hem in veel olie in een pan. Haal de zwezerik uit de olie en laat hem op keukenpapier uitlekken. Maak de champignons schoon. Halveer de grootste.

Verhit de olie en boter in een pan en bak de champignons tot ze kleur beginnen te krijgen. Giet de witte wijn erbij laat het geheel iets inkoken. Roer de crème fraîche erdoor en laat 5 tot 10 minuten zachtjes doorkoken tot de saus indikt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maak de wortelen schoon, was ze, droog ze en snijd ze in lange staken (julienne). Verhit de boter in een pan en bak de wortelen daarin kort aan. Blus af met azijn, voeg zout en peper toe en houd warm.

Snijd de zwezerik in schijven. Verdeel de schijven over de borden. Maak nestjes van de pappardelle en dresseer die ernaast. Giet de champignon-wijnsaus er overheen.

Dresseer de worteljulienne erbij.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.