Recepten zoeken

Kalfszwezerik met champignons

Ingrediënten

  • 800 gram kalfszwezerik (hart)
  • 350 gram tagliatelle
  • 350 gram champignons
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 ui
  • Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen peper

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfszwezerik (hart)
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Blancheer de zwezerik ca. 5 minuten in kokend gezout water. Laat hierna de kalfszwezerik iets afkoelen en verwijder de vliesjes en de velletjes zodat het rondom schoon is. Bereid de tagliatelle zoals aangegeven. Smelt 25 gram boter in een koekepan.

Snijd de zwezerik in plakken en bak de plakken op middelmatig vuur in ca. 2 minuten mooi bruin. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Smelt de rest van de boter in een pan en bak hierin de fijngehakte ui en schoongemaakte champignons gedurende 4 à 5 minuten. Bestrooi eventueel met peper naar smaak. Voeg, wanneer het vocht van de champignons verdampt is, de crème fraîche toe. Voeg dan de warmgehouden zwezerik toe en laat even op een zacht vuurtje 1 minuut doorwarmen.

Serveer tezamen met de tagliatelle en strooi er wat parmezaanse kaas over. Garneer de borden met wat rucola sla.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.