Recepten zoeken

Kalfszwezerik, wortelen en Oost-Indische kers

Ingrediënten

  • 500 g kalfszwezerik (hart)
  • paarse miniwortelen
  • gele miniwortelen
  • 1 bos bospeen
  • bladeren en bloemen van de Oost-Indische kers
  • 80 g boter
  • 1 dl room
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper
  • gevogeltebouillon

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfszwezerik (hart)
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Maak de zwezeriken schoon en blancheer ze. Laat meteen schrikken. Kook de mini wortelen in gezouten water. Kook de bospenen in de thermoblender en mix vervolgens met de room. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Haal door een zeef en houd apart.

Verwarm de helft van de mini wortelen in water en de andere helft in een bodempje van gevogeltebouillon met boter. Bak de zwezeriken in ca. 8 minuten krokant in boter. Dresseer de bospeenpuree en vervolgens de zwezerik, met rondom de mini wortelen. Garneer met Oost-Indische kers.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.