Recepten zoeken

Kerstmenu met kalfshaas

Ingrediënten

  • ca. 500 gram kalfshaas
  • 500 gram kalfsstaart
  • 1 stuk kalfsrib-eye
  • 1 meloen
  • sprankelende witte wijn
  • Gandaham
  • peper
  • 2 liter water
  • vermouth
  • melk
  • nootmuskaat
  • ijskruid
  • Italiaanse kruiden
  • olie
  • saffraanrijst
  • ratatouille van groente
  • rode wijn saus
  • flensjes
  • Cointreau
  • sinaasappelschillen
  • Vanilleijs

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfshaas, kalfsstaart, kalfsrib-eye
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwijder de schil en zaadjes en pureer de meloen. Voeg een sprankelende witte wijn, reepjes Gandaham en een beetje peper toe.

Carpaccio van kalfshaas
Leg de haas in de vriezer. Zodra het enigszins bevroren is eruit halen en in dunne plakjes (1/2 mm) snijden. Leg de zeer fijngesneden lollo bianco en rosso met beetje balsamico-azijn erover in het midden van het bord. Schik de plakjes kalfshaas hieop en versier dit met krullen parmazaanse kaas. Voor de liefhebber eventueel een zachte knoflookdressing erbij.

Cappucino van kalfsbouillon
Braad de stukjes kalfsstaart (bij een hele staart de staart snijden op het lid anders splintert de staart). Doe de aangebraden stukjes staart in 1,5 à 2 liter water, voeg een kruidenbuiltje toe en laat dit 2 uur pruttelen. Daarna de bouillon zeven, vlees van staart afsnijden, klein snijden en toevoegen aan de bouillon. Eventueel witte vermouth toevoegen. Verdeel de bouillon in kopjes, melk tot schuim kloppen en dit op de bouillon scheppen en beetje geraspte nootmuskaat erover.

Spoom
Doe in een champagneglas een beetje vruchtensorbetijs. Optoppen met een mousserende witte wijn.

Kalfsrib-eye
Een heel stuk kalfsrib-eye inmasseren met kruiden (Italiaanse) en olie. Oven voorverwarmen op 200° C en zodra oven warm is het kalfsvlees op de braadslede in oven plaatsen. De oven terugdraaien tot 150° C. Braadtijd: 35-40 minuten. Trancheren aan tafel. Lekker met timbaaltje saffraanrijst en ratatouille van groenten. Eventueel rode wijn saus er apart bij serveren of een lichte shi-taki saus.

Flensjes
Flensjes bakken of gebruik maken van voorverpakte flensjes. Opvouwen tot een envelopje. Besprenkelen met Cointreau en sinasappelschilletjes. Verwarmen in de oven en serveren met vanilleijs.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.