Recepten zoeken

Krokant van kalfslende met pompoen, bier en kruiden

Ingrediënten

  • 1 kg kalfslende
  • 2 sjalotten
  • 1 knoflookbol
  • 5 dl Wambrechies bier
  • 5 dl jus de veau
  • zout
  • peper
  • tijm
  • rozemarijn
  • bonenkruid
  • filodeeg
  • boter
  • 400 g pompoen
  • room
  • melk
  • wilde kamille
  • witte balsamico
  • kruiden uit de tuin
  • gebakken pompoenplakjes

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfslende
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Maak de lende schoon en snijd in mooie gelijke stukken. Bak deze op alle kanten en laat afkoelen. Zet onder vacuüm met de groenten, kruiden, 2 dl bier en 1 dl jus de veau en gaar 1 uur op 63°C. Haal het vlees uit de zak en passeer de jus door een zeef.

Laat het bier tot 3/4 reduceren, voeg het restant van de jus de veau en kooknat toe, laat stevig reduceren, haal door een zeef en monteer met boter. Kook de gesneden pompoen in een mengsel van melk en room met kamille en wat balsamicoazijn. Haal door een zeef en mix het pompoenvlees tot een mousseline. Smeer het filodeeg in met wat boter en verpak hier het vlees mee met een lepeltje saus. Bak 5 minuten op 180°C.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.