Recepten zoeken

Linguine met kalfsvlees en ricotta

Ingrediënten

  • 1 tl peperkorrels
  • 500 g kalfsrug zonder vet en zeentjes
  • Zeezout
  • 1 el olie
  • 400 g linguine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chili
  • 200 g rucola
  • 1½ el olijfolie
  • 150 g ricotta
  • Zout
  • gemalen peper

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsrug zonder vet en zeentjes
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal het kalfsvlees 30 minuten voor het klaarmaken uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 80 °C (boven- en onderwarmte). Plet de peperkorrels. Wrijf het vlees in met de peper, zout het en braad het in de hete olie aan alle kanten kort aan. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie, leg het vlees erop en laat het in ca. 45 minuten rosé garen.

Neem het uit de oven, laat het 10 minuten rusten en snijd het pas dan in plakken en vervolgens in hapklare stukken. Laat de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water met zout al dente gaar worden. Giet af en vang wat van het kookvocht op. Doe de linguine terug in de pan. Pel de knoflook en hak die fijn, verwijder de zaadjes uit de chili en hak die eveneens fijn.

Was de rucola en schud droog, snijd harde steeltjes weg. Snijd de rucola wat kleiner. Verhit de olie in een kleine pan en bak de knoflook en chili daarin 1 minuut. Doe dit bij de linguine in de pan, meng evt. wat van het kookvocht erbij. Meng de rucola met de linguine. Doe de linguine in diepe borden, leg het vlees erop.

Serveer met verbrokkelde ricotta erbovenop.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.