Recepten zoeken

Mediterraanse kalfstajine met kikkererwten, pruimen en Marokkaanse kruiden, couscous met verse koriander

Ingrediënten

  • 500 gram kalfspoulet
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel karwijzaad
  • 1 eetlepel korianderkorrels
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 gram trostomaten
  • 5 dl kalfsfond
  • 400 gram kikkererwten gekookt
  • 175 gram pruimen zonder pit
  • Schil van 1 sinaasappel
  • 300 gram couscous
  • 6 dl kippenbouillon
  • 30 gram verse koriander, grof gesneden
  • Zout, peper
  • Sap ½ limoen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfspoulet
*
undefined
edgar buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Kalfspoulet in olijfolie licht bruin aanbakken, ui toevoegen en knoflook, licht fruiten karwij zaad en korianderkorrels erbij. Tomaten puree toevoegen, afblussen met kalfsfond, tomaten en kikkererwten toevoegen, zachtjes aan de kook brengen. Pruimen toevoegen. Het geheel ca. 90 min laten stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Garneren met de sinaasappel schilletjes.

Kippenbouillon koken. Toevoegen aan couscous en laten wellen. Mengen met de koriander, zout, peper en limoen. Je kan dit stoof gerecht uiteraard in een authentieke tajine bereiden en het uit de tagine serveren met de couscous, warm brood en een frisse salade van tomaat, sinaasappel en mint.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.