Recepten zoeken

Mediterrane stoofschotel onder een krokante korst van hazelnoten limoen en honing

Ingrediënten

  • 500 gr kalfspoulet
  • 3 el olijfolie
  • 150 gr ui
  • 150 gr bleekselderij
  • 1 knoflookteen
  • 4 st trostomaten in blokjes
  • 1 el karwijzaad
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 kaneelstokje
  • ½ l kalfsbouillon
  • zout peper

Voor het notenkruim

  • 100 gr boter
  • 130 gr patentbloem
  • 120 gr hazelnoten
  • 1 tl zout

Voor de gremolata

  • geraspte schil van 1 citroen en 1 limoen
  • 30 gr platte peterselie
  • 1 knoflookteen gehakt

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfspoulet
*
undefined
edgar buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm olijfolie in een braadpan met dikke bodem op een matige temperatuur. Bak de kalfspoulet rondom goudbruin. Voeg ui, bleekselderij en knoflook toe en laat nog 3 min zachtjes fruiten. Voeg tomaat, karwijzaad, gemberpoeder, kaneelstokje en kalfsbouillon toe. Laat op laag vuur ongeveer 90 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de boter in kleine blokjes en meng het met de patentbloem tot een kruimeldeegje. Voeg zout en gehakte hazelnoten toe en maak er grove kruimels van. Leg de kruimels op een met bakpapier bedekte bakplaat. Plaats in de oven en bak tot het licht bruin is. Schep het af en toe even om zodat de kruimels mooi krokant worden. Schep de kalfsstoof in een vuurvaste schaal, doe hier de krokante kruimels op. Druppel 2 el honing over het kruimeldeeg en zet de schaal nog 15 min. in de oven.

Serveer de citrus gremolata apart bij dit gerecht.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.