Recepten zoeken

Met parmesan gepaneerde kalfsschnitzels op een salade van paksoy met knoflookcroutons

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 2 eiwtten, los geklopt met snufje zout
  • 4 eetlepels patentbloem
  • 4 eetlepels vers geraspte parmesan
  • 2 gekruimelde beschuiten
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 ciabatta brood
  • 1 dl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • Zeezout
  • 1 paksoy
  • 1 rode paprika in blokjes ca 1 cm
  • 1 gele paprika in blokjes ca 1 cm
  • 2 eetl olijfolie
  • Zout, peper

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
*
undefined
edgar buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Meng de patentbloem met de geraspte parmesan en gekruimelde beschuit,doe dit mengsel op een plat bord. Smeer de schnitzels licht in met het eiwit mengsel, beide kanten. Paneer ze daarna aan beide kanten met het bloem,parmesan en beschuitmengsel. Snij het brood in plakken van ca 2 cm. Meng de olijfolie met de knoflook.

Smeer het brood in met de knoflookolie en laat ze kleuren in de oven 175°C ca 15 min. Snij de paksoy in grove stukken, hou het groene deel apart van het witte stengeldeel. Fruit het witte deel en de paprika blokjes in de olijfolie, ca 3 min. Bestrooi met zout en peper. Bak de gepaneerde kalfsschnitzels in een matig het pan met olijfolie om en om tot ze mooi bruin zijn, ca 2 min. iedere kant. Laat het vlees even rusten op een warm bord.

Verdeel het witte deel van de paksoy en de paprikablokjes over 4 warme borden. Leg hier boven op het groene blad. Snij de schnitzels in drieën en leg erbij op het bord. Garneer met de knoflook croutons.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.