Recepten zoeken

Noedelsalade met gewokte reepjes kalfsvlees

Ingrediënten

  • 500 gr kalfsvleesreepjes
  • 4 eetl sojasaus
  • 2 eetl sesamolie
  • 1 st knoflookteen
  • 1 st paksoi
  • 100 gr noodles (rijstnoodles)
  • 2 eetl sojasaus
  • 2 eetl sesamsaus
  • 100 gr lente-ui

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
undefined
edgar buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Meng in een kom de kalfsvleesreepjes met 4 eetl sojasaus, 2 eetl sesam en de gehakte knoflook. Laat even marineren. Kook ondertussen de noodles volgens de beschrijving op de verpakking. Giet na het koken op een zeefje en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken. Doe de gekookte noodles in een grote kom en meng met de chilipeper, gember, 2 eetl sojasaus, 2 eetl sesamolie en de gesneden lente-uitjes.

Verwarm een koekenpan met dikke bodem, vrij hoge temperatuur. Bak hierin de gemarineerde reepjes kalfsvlees, doe dit zo snel mogelijk, ca 1,5 min. Voor het mooiste bakresultaat kun je het vlees in 2 porties bakken. Voeg de gebakken reepjes aan de noodles toe en zet de pan terug op het vuur. Bak nu de paksoi even snel aan en voeg ook aan de noodles toe en meng het geheel goed door. Verdeel de salade over 4 borden. Evt kun je de salade nog garneren met wat extra veldsla.

Uiteraard is het lekker om die op smaak te brengen met sesamolie en sojasaus.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.