Recepten zoeken

Oosters gemarineerde kalfs spareribs

Ingrediënten

  • 2 kilo kalfs spareribs
  • 1 deciliter sojasaus
  • 2 limoentjes
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels korianderpoeder
  • 4 eetlepels maïskiemolie
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 paprika's
  • 4 takjes koriander

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfs spareribs
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170º C (hetelucht 150º C). Pers de limoentjes uit. Roer een marinade van de sojasaus, 6 eetlepels limoensap, cayennepeper, korianderpoeder en de maïskiemolie. Schenk de marinade over de kalfs spareribs en laat ze ca. 1 uur marineren. Keer ze halverwege.

Bewaar de marinade en rooster de spareribs in ca. 1 uur in een braadslede onder aluminiumfolie midden in de oven. Keer ze regelmatig. Roer de basterdsuiker door de marinade. Verwijder de aluminiumfolie en bedruip de spareribs regelmatig met de marinade.

Leg de spareribs onder de grill van de oven of op de barbecue totdat ze mooi bruin gekleurd zijn. Was intussen de paprika's, dep ze droog en bestrijk ze met de olie. Leg ze naast de spareribs en rooster ze de laatste 10 minuten mee. Keer de paprika's regelmatig. Snijd de kalfsribben van elkaar los en ontvel de paprika's. Serveer spareribs met de paprika's en garneer de spareribs met de koriander. Lekker met gekookte rijst, tarly of couscous.

Tips:
* Is er marinade over en wilt u het als saus erbij serveren, kook het dan altijd eerst.
* Ook lekker met geroosterde maïskolven.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.