Recepten zoeken

Ossobuco alla Milanese met saffraanrisotto

Ingredienten

  • 800 g voorgegaarde ossobuco met bot
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g wortelen
  • 150 g bleekselderij
  • 200 g prei
  • Een beetje plantaardige olie voor het aanbraden
  • 2 el tomatenpuree
  • 650 ml droge witte wijn
  • 40 ml gezeefde tomaten
  • 1 schijfje onbehandelde citroenschil
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes verse tijm
  • Zout
  • Peper uit de molen

Voor de saffraanrisotto:

  • Een beetje boter voor het aanbraden
  • 200 g risottorijst (rondkorrelige rijst)
  • 1 zakje saffraandraadjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 bosje bladpeterselie

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
voorgegaarde ossobuco met bot
**
660
undefined
35
0
26
0
60
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

De ossobuco ongeveer een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen en op temperatuur laten komen. De oven voorverwarmen op 200°C. Twee uien en de knoflook pellen en in blokjes snijden. Wortelen en selderij schillen en in blokjes snijden. Prei schoonmaken, wassen en fijnsnijden. Kalfsschenkellapjes in een braadpan in olie aan beide zijden aanbraden en eruit nemen. Uien- en knoflookblokjes in de braadpan aanbakken. Wortelen, selderij en prei erbij doen en eveneens bruin laten worden. De tomatenpuree erdoor roeren en afblussen met 500 ml witte wijn. Tomaten, citroenschil, laurierblaadje en tijm erbij doen. Op smaak brengen met peper en zout. De ossobuco-plakjes erbij doen en afgedekt in een voorverwarmde oven ongeveer 40 minuten stoven.

Voor de risotto ondertussen de overige ui pellen en in kleine blokjes snijden. Een beetje boter in een pan verhitten en de ui daarin fruiten. Rijst en saffraan toevoegen en meefruiten. Met 150 ml witte wijn en de bouillon afblussen. Op laag vuur in de afgedekte pan ongeveer 20 minuten gaar koken. Parmezaanse kaas door de risotto roeren. De bladpeterselie wassen, drogen en fijnsnijden.

De ossobuco opmaken met groente en saus. Bestrooien met bladpeterselie. Serveren met de saffraanrisotto.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.