Recepten zoeken

Ossobuco alla milanese op Milanese risotto

Voor de ossobuco

  • 2 stuks van 200-250 g p/p (een uit het voor- en een uit het achterbeen) kalfsschenkels
  • 2 wortels
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 stengel prei
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 4 vleestomaten
  • 100 ml olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 125 ml witte wijn
  • 600 ml vleesbouillon
  • Een stengel bladpeterselie
  • 1 tl geraspte citroenschil

Voor de Milanese risotto

  • 1 ui
  • 1 el boter
  • 250 g risottorijst
  • 125 ml witte wijn
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • 500 ml hete vleesbouillon
  • 150 g crème fraîche
  • 40 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Peper

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsschenkels
*
1294
undefined
74
undefined
79
undefined
69
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Spoel de kalfsschenkellapjes met koud water af en dep ze droog. Schil de wortels en snij ze in repen. Maak de selderij en prei schoon, was ze en snij ze in stukken. Pel de knoflook en de uien en snij ze in blokjes. Ontvel de tomaten, verwijder de steeltjes en pitjes en snij de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een braadpan. Braad de vleeslapjes aan beide zijden heet aan en kruid met peper en zout. Doe de uien, wortels, selderij en prei in de braadpan en laat ze kort smoren. Blus met de wijn. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Giet de bouillon erbij en voeg de tomaten toe. Zet de braadpan in het onderste derde deel van de voorverwarmde oven en laat de kalfsschenkels ongeveer negentig minuten smoren. Was de peterselie, ris de blaadjes af en hak ze fijn. Voeg kort voor het einde van de gaartijd de peterselie, knoflook en geraspte citroen aan de braadpan toe. Breng op smaak met peper en zout en pureer het groentemengsel tot een dikke saus.

Pel de uien voor de risotto en snij ze in kleine blokjes. Doe boter in een pan en laat de gesneden uien daarin licht bakken. Voeg de rijst toe en laat hem al roerend glazig worden. Voeg de wijn toe en roer de saffraan erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat de rijst wellen. Giet, nadat de vloeistof is opgekookt, geleidelijk de vleesbouillon erbij. Laat de risotto in ongeveer 25 minuten licht smeuïg worden. Roer de crème fraîche en de Parmezaanse kaas door de rijst en breng hem op smaak met peper en zout. Leg de risotto op de borden en daar bovenop een kalfsschenkellapje.

Serveer overgoten met de groentesaus.

.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.