Recepten zoeken

Ossobuco met verjus, venkel en saffraan

Ingrediënten

  • 12 stukken kalfsschenkel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 venkelbollen (totaal ± 450 g) in dikke plakken (houd het groen apart)
  • 3 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • flink plukje saffraandraadjes
  • 250 ml verjus* of witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 takjes verse salie
  • gekookte gnocchi (omgeschept met boter voor erbij)

Voedingswaarden

6
> 60 minuten
kalfsschenkel
****
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 110ºC. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 1 el olijfolie in een grote ovenvaste braadpan op middelhoog vuur. Braad het vlees in 2 delen 2 minuten aan elke kant, of tot het lichtbruin is. Voeg voor het tweede deel indien nodig wat olijfolie toe. Schep de schenkels op een bord. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan op matig vuur. Roerbak de venkel en knoflook 5 minuten, voeg de tomatenpuree en saffraan toe en roer 30 seconden. Schenk de verjus of wijn erbij en roer 1 minuut, voeg het vlees, de bouillon en salie toe. Stoof de ossobuco afgedekt 6 uur in de oven, of tot het vlees heel mals is. Bestrooi met het venkelgroen en zout en peper naar smaak en serveer met de gnocchi. * Verjus is een smaakmaker op basis van ongerijpte druiven, verkrijgbaar bij delicatessenwinkels. * Bron: Delicious magazine.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.