Recepten zoeken

Pastaovenschotel met kalfsgehaktballetjes

Ingrediënten

  • Drie pakjes kalfsgehaktballetjes met tomatensaus
  • 300 g korte pasta, zoals penne, farfalle etc.)
  • 500 g broccoli

  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes oregano

  • 150 g Goudse kaas
  • 
 Zout
  • Peper uit de molen
  • Een klontje boter

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsgehaktballetjes met tomatensaus
**
981
undefined
62
undefined
52
undefined
53
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 175°C. De pasta in zout water al dente koken. De broccoli wassen, droog laten worden en in kleine roosjes verdelen. De broccoliroosjes beetgaar koken en met ijskoud water laten schrikken. De knoflook pellen en fijnsnijden.

De oregano wassen, droog maken en de blaadjes er vanaf plukken. De Goudse kaas raspen. Braad de knoflook in het klontje boter aan en blus af met tomatensaus. Voeg de blaadjes oregano toe en breng de saus eventueel met wat peper op smaak. Smeer een ovenschaal in met wat boter. Verdeel gehaktballetjes, pasta en broccoli over de schaal. Giet de tomatensaus erg gelijkmatig overheen en bestrooi met de geraspte kaas. Bak gedurende 15 tot 20 minuten op het middelste rooster van de oven.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.