Recepten zoeken

Pasteitjes met kalfsgehakt, olijven en kruiden

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 20 olijven, zonder pit, in schijfjes
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels gewelde rozijnen
  • 2 eieren, hardgekookt en grof gehakt
  • zout en peper uit de molen
  • 20 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren, losgeklopt

Voedingswaarden

10
0 - 30 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder te kleuren. Voeg het kalfsgehakt toe en bak het totdat het gaar, los en rul is. Voeg de olijven en kruiden toe en bak dit even mee. Voeg het gehakte eieren en de rozijnen toe en breng alles met zout en peper op smaak. Schep ongeveer 1 eetlepel vulling in het midden van elk plakje bladerdeeg.

Bestrijk het bladerdeeg rondom met een kwastje losgeklopt ei, vouw het dubbel tot een driehoek en druk het aan de randen iets aan. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met losgeklopt ei en bak het in ca. 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180° C.

Lekker met tomatensalade, tussendoor of bij het aperitief.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.