Recepten zoeken

Pikant gemarineerde Rib-eye ‘Caribische stijl’ met mango, peterselie en roze peper

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsrib-eye
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 1 st limoen
  • ½ theel gemalen piment
  • 2 stuks mango
  • 2 eetl zonnebloemolie
  • 1 stuks rode ui
  • ½ eetl gehakte gember
  • 50 gr gele rozijnen (sultana’s)
  • 75 ml gembersiroop
  • 3 eetl koriander

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsrib-eye
*
undefined
edgar buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De ingrediënten voor de marinade in een blender, of met een staafmixer, mengen. De rib-eyes aan beide zijden insmeren met de marinade, in een platte schaal naast elkaar leggen, afdekken met plastic en een 24 uur laten marineren. Een grillpan verwarmen, middelmatig heet, de rib-eyes afdeppen met keuken papier. Grill de rib-eyes ca 3 min aan iedere kant. Laat het vlees rusten op een warm bord afgedekt met plastic folie.

Mangosalade: Maak de mango schoon en snij het vruchtvlees in grove stukken. Verwarm in een ruime pan 2 eetl zonnebloemolie, voeg rode ui, gember,roze peper en rozijnen toe. Laat op half vuur zachtjes fruiten, 3 min. Voeg de mango toe en schud de pan een paar keer om. Voeg gembersiroop toe, verwarm even door. Verdeel de mangosalade over 4 warme borden, garneer met de gesneden koriander. Snij de ribeyes en leg op de mango.

Serveer met witte rijst.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.