Recepten zoeken

Pikant kalfsgehakt

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 100 gram bacon
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels tomatensap
  • 2 vleestomaten
  • 8 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels kaas, geraspt
  • iets Cajunkruiden
  • zout
  • 1 eetlepel bloem
  • tabasco
  • 100 gram kidneybonen
  • 4 taco’s

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd de bacon in dunne reepjes. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd het tomatenvlees in blokjes. Hak de peterselie fijn. Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Bak de bacon, ui en knoflook in olijfolie bruin.

Schep het gehakt erdoor en bak het bruin en maak het los met een vork. Zet het vuur laag en voeg tomatensap, tomatenstukjes en peterselie toe. Breng het geheel aan de kook. Bind met bloem en breng op smaak met Cajunkruiden, tabasco en zout. Voeg de kidneybonen toe en meng deze door het geheel.

Maak de taco’s in een voorverwarmde oven van 200° C in ca. 5 minuten warm. Verdeel het mengsel over de taco’s. Lekker met sla.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.