Recepten zoeken

Pittige ribeyesteaks met warme paprika en gebakken aardappelen.

Ingrediënten

  • 4 elk 180-200 g. ca. 2½ cm dik kalfsribeyesteaks
  • Zout
  • Peper
  • Chilipoeder
  • 1 el spijsolie
  • 1 el boter

Voor de warme paprika

  • 400 g gemengde paprika's
  • 2 el spijsolie
  • Zout
  • Peper
  • 1 el fijngehakte bladpeterselie

Voor de gebakken aardappels

  • 800 g vastkokende in de schil gekookte aardappels gepeld (van de vorige dag)
  • 1 ui
  • 100 g gerookt doorregen spek
  • Spijsolie om te bakken

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsribeyesteaks
*
568
undefined
48
undefined
23
undefined
51
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Droog de steaks met keukenpapier en verwarm ze voor in de oven met onder- en bovenwarmte op 90 ˚C . Kruid de steaks met zout, peper en chilipoeder. Verhit de olie en de boter in een grote pan op een hoog vuur en schroei de steaks in 2 minuten aan beide kanten dicht. Haal ze uit de pan en leg ze op het grillrooster van de oven. Gaar ze in een voorverwarmde oven nog 20 minuten na.

Halveer de paprika en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Was de twee helften, dep ze droog en snijd ze in zeer kleine blokjes. Verhit de olie in een pan en bak de paprikastukjes daarin 6-8 minuten op een matig vuur. Kruid het geheel met zout en peper, en houd warm.

Snijd de aardappels in schijfjes, maak de ui schoon en snipper die. Snijd het spek in blokjes. Verhit de olie in een pan en bak daarin de aardappels op een matig vuur. Keer tussendoor voorzichtig om. Voeg zodra de aardappels knapperig beginnen te worden de ui en het spek toe, en laat meebakken.

Haal de steaks uit de oven en verdeel ze over de borden. Verdeel de warme paprika er omheen en serveer met de gebakken aardappelen.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.