Recepten zoeken

Ragout van kalfszwezerik en champignons

Ingrediënten

  • 400 gram kalfszwezerik (keelzwezerik)
  • 4 deciliter water
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 citroen, in schijven gesneden
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram kleine champignons
  • 1 theelepel zoete paprikapoeder
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfszwezerik (keelzwezerik)
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Leg de kalfszwezerik in water met zout zodat het eventuele nog aanwezige bloed eruit kan trekken. Breng schoon water met de fijngesneden ui, schijven citroen en zout en peper tegen de kook aan (80-90° C) en gaar hierin de kalfszwezerik in ca. 20 minuten. Laat de kalfszwezerik in het vocht afkoelen, verwijder dan het vet en de vliezen en verdeel ze in niet te kleine stukken. Giet het vocht door een fijne zeef en kook het in tot 2 deciliter.

Verwarm de boter in een braadpan, fruit hierin de champignons, voeg paprikapoeder toe en fruit dit even mee, giet er witte wijn en de ingekookte zwezerikbouillon op en laat alles zachtjes tot de helft inkoken. Voeg room en de stukken zwezerik toe, kook het zachtjes in tot de gewenste dikte en breng met zout en peper op smaak.

Lekker met roergebakken bladspinazie en aardappelrozetjes.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.