Recepten zoeken

Reepjes roergebakken kalfsschnitzel met gesmoorde aubergine en couscous met sinaasappel en munt

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 eetl gekneusde koriander korrels
  • 1 eetl komijn zaad
  • 15 gr verse koriander

Voor de gesmoorde aubergine:

  • 2 aubergines in blokjes ca 2 cm
  • 1 kleine ui in blokjes
  • 1 teenje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 dl olijfolie

Voor de couscous:

  • 200 gram couscous
  • 6 dl kippenbouillon
  • 4 sinaasappels in partjes zonder schilletjes
  • 4 eetlepels gehakte munt

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsschnitzel
*
undefined
edgar buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor de gesmoorde aubergine in een ovenschaal, meng goed door elkaar, dek af met aluminiumfolie en zet in de oven 175°c ca 50 min. Breng de kippenbouillon aan de kook. Doe de couscous in een ruime kom. Voeg de kokende kippenbouillon toe. Laat even staan en haal los met een vork. Meng met de partjes sinaasappel en gehakte munt.

Snij de kalfsschnitzels in reepjes van ca 1 cm. Bak de reepjes in een matig hete pan met de olijfolie, ca 4 min. Voeg op het laatst, in de pan, de sjalotjes, knoflook, gekneusde korianderkorrels en komijn toe. Even doorroeren.

Doe het geheel in een schaal en houd warm. Verdeel de couscous over 4 warme borden. Leg in het midden de gesmoorde aubergine en daarop de reepjes kalfsschnitzel.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.