Recepten zoeken

Roergebakken kalfsvleesreepjes met jonge groenten

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsvleesreepjes
  • 50 gram chorizoworst, in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels doperwten
  • 4 lenteuien, in stukken van 3 cm gesneden
  • 1 ontvelde tomaat, fijngesneden
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak hierin de kalfsvleesreepjes mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem het reepjesvlees uit de wok, bestrooi het met zout en peper en houd het warm.

Roerbak de chorizoworst en knoflook in de overgebleven olijfolie zonder te kleuren. Voeg de paddestoeltjes toe en laat alles rustig bakken (2 minuten). Voeg vervolgens de lenteui, doperwten en als laatste de tomaat toe, roerbak dit even mee en breng met zout en peper op smaak. Voeg de vleesreepjes toe en vermeng alles met elkaar. Blus af met de port, giet de room erbij en laat even indampen tot een mooie saus is verkregen.

Lekker met stokbrood of witte rijst.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.