Recepten zoeken

Saltimbocca à la Romana

Ingrediënten

  • 4 stuks à 100 gram kalfsschnitzel
  • peterselie
  • 8 plakken rauwe ham
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • 0,1 liter witte wijn
  • 30 gram boter
  • peper uit de molen
  • cocktailprikkers (vooraf in warm water wellen)

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Halveer de schnitzels over de lengte en bestrooi ze met peper. Leg op elk lapje wat toefjes peterselie en een plak rauwe ham. Druk de ham met de vingertoppen in model en zet het geheel vast met een cocktailprikker. Verhit de olie en frituur de rest van de peterselie goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Verwarm de olie in een pan met antiaanbaklaag op middel-matig vuur. Bak het vlees rondom bruin en daarna op een laag vuur in ca. 5 minuten gaar. Neem het vlees uit de pan en houdt dit warm. Schenk vervolgens de wijn bij het bakvet en breng dit aan de kook. Laat het op een hoog vuur enkele minuten koken. Voeg al kloppend de koude boter in stukjes toe. Garneer het vlees met de peterselie.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.