Recepten zoeken

Saltimbocca alla Romana met verse asperges

Ingrediënten

  • 800 g witte asperges
  • 4 st kalfsschnitzels
  • 4 blaadjes salie
  • 4 plakken parmaham
  • Zout
  • Peper
  • 25 g tarwemeel
  • 3 el spijsolie

Voor de saus

  • 125 ml witte wijn
  • 125 g crème double
  • Suiker

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzels
*
507
undefined
10
undefined
52
undefined
49
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Schil de asperges en snij de houtige uiteinden volledig af. Laat de asperges in ongeveer tien tot twaalf minuten in zout water gaar worden. De gaartijd hangt af van de dikte van de asperges. Giet ze af en houd ze warm.

Leg het kalfsvlees naast elkaar op een snijplank en klop ze eventueel wat platter. Leg op vier plakken kalfsvlees telkens een plak parmaham en een blaadje salie. Leg de tweede plak erop en prik hem vast met een satéprikker. Kruid het kalfsvlees met peper en bestuif het met meel. Verhit de olie in een pan en bak het kalfsvlees twee tot drie minuten aan beide kanten. Haal het kalfsvlees uit de pan en houd het warm.

Kook voor de saus het braadvocht met witte wijn en laat het wat indikken. Roer de double cream erdoor en breng de saus met zout, peper en een beetje suiker op smaak. Leg de saltimbocca en asperges op voorverwarmde borden en giet wat saus op elk bord.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.