Recepten zoeken

Schnitzel gepaneerd in een korst van parmesan, citroen en amandelen

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 50 gr verse parmesan geraspt
  • 50 gr amandelen gehakt
  • 80 gr panko (Japans broodkruim)
  • 1 eetl gehakte verse rozemarijn
  • 1 st citroen
  • 4 eetl patentbloem
  • 2 st eieren
  • 4 eetl olijfolie
  • zout peper

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
*
undefined
edgar buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal de schnitzels uit de koelkast verwijder de verpakking en leg ze op een plat bord. In een kom, meng de parmesan, amandelen, panko, rozemarijn en citroenschil. Strooi daarna in een platte schaal.

Zeef de patentbloem op een groot plat bord. Klop de eieren los in een kom en doe vervolgens in een diep bord, of platte schaal. Bestrooi de kalfschnitzels met zout en peper, haal ze om en om door de bloem. Klop de bloem goed aan, klop de overtollige bloem er van af. Haal ze een voor een door het losgeslagen ei en daarna door het panko mengsel. Let op druk deze korst goed aan. Bak de volgende 2 kalfsschnitzels.

Serveer dit met citroenparten, geroosterde aardappelen, en rucola met gepofte tomaatjes.

Tip: door de panko krijg je een super krokante korst, als je geen panko kunt krijgen, meng dan je eigen witte broodkruim in een blender; ca 8 boterhammen zonder korst.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.