Recepten zoeken

Schnitzel, marsala en gorgonzola

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsschnitzel
  • 2 eetl olijfolie
  • 4 eetl gehakte sjalotjes
  • 1 5 dl marsala wijn
  • 150 gr gorgonzola
  • 2 eetl creme fraiche
  • zout peper

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsschnitzel
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal de schnitzels uit de koelkast verwijder de verpakking en leg ze op een plat bord. Laat gedurende ca 20 min op kamer temperatuur komen. Verwarm een koekenpan met dikke bodem, matige temperatuur, voeg olijfolie toe. Bak 2 kalfsschnitzels om en om 3 min aan ieder kant tot ze goudbruin zijn. Laat even rusten op een warm bord, dek af met plastic folie. Bak de volgende 2 kalfsschnitzels, leg deze ook op het bord en laat rusten.

Doe in de pan waar je het vlees in hebt gebakken de sjalotjes. Fruit deze op matige temperatuur. Blus af met de marsala, zet het vuur laag en voeg de gorgonzola en crème fraiche toe, breng al roerend zachtjes aan de kook. Bestrooi de kalfsschnitzels met zout en peper.

Leg de schnitzels op warme borden en overgiet het vlees met de saus. Serveer hier rigatone (buisjes pasta) bij, en een frisse salade van veldsla met limoen dressing.

Tip: als je liever geen alcohol gebruikt kun je de marsala vervangen voor kalfsfond.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.