Recepten zoeken

Spaanse kalfsstoofschotel met gedroogde paddestoelen en salade van groene boontjes

Ingrediënten

  • 500 gram kalfspoulet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 dl kalfsfond
  • 1 dl witte wijn
  • 40 gram gedroogde paddestoelen (weken in kokend water)
  • 30 gram verse peterselie grof gesneden
  • 100 gram zure room

Voor de groene boontjes:

  • 3 pakjes haricots verts
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Schil van 1 citroen
  • Sap ½ citroen
  • 45 gram amandelschaafsel
  • Zout peper

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfspoulet
*
undefined
edgar buhrs culinair
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De kalfspoulet licht bruin bakken in de olijfolie, ui en knoflook toevoegen. Even fruiten. Afblussen met witte wijn. Kalfsfond toevoegen. Het geheel ca 90 min stoven op laag vuur.

In de laatste 15 min van het stoven de paddestoelen uitknijpen en grof snijden. Aan stoofschotel toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Boontjes in kokend water beetgaar koken. Afgieten en rest ingrediënten toevoegen. Omschudden en in bakjes serveren.

Het vlees verdelen over 4 warme borden. De zure room mengen met de grof gesneden peterselie en een lepel op het midden van het vlees scheppen.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.