Recepten zoeken

Taartje van kalfszwezerik en cantharellen met botersaus

Ingrediënten

  • 4 plakken zanddeeg van 12 cm doorsnede
  • 300 gram cantharellen
  • 12 plakjes geblancheerde kalfszwezerik
  • sap van 1 sinaasappel
  • paprikapoeder
  • 100 gram half gezouten boter

Voor het beslag:

  • 1 ei
  • 1 deciliter crème fraîche
  • zout peper

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfszwezerik
***
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Zweet de cantharellen aan in een klontje boter, laat uitlekken en houd de mooiste apart ter garnering. Bekleed 4 vormen met het deeg, verdeel er de cantharellen over en schenk er het beslag bij. Gaar gedurende 20 minuten in de oven van 180º C.

Bak de zwezerik in een klontje boter, bestrooi met paprikapoeder en blus af met het sinaasappelsap. Neem de zwezerik uit de pan en monteer het kookvocht met boter.

Dresseer de zwezerik op het taartje, garneer met de cantharellen, sauceer en serveer onmiddellijk.

Bron: Culinaire Saisonnier

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.