Recepten zoeken

Tarte à la fraise 
de veau met inktvis, vinaigrette en bieslook

Ingrediënten

  • 2 inktvissen à 200 g
  • 400 g kalfsfraise (kalfsvlies)
  • 1 1/2 l water
  • 100 g witte azijn
  • groen van 1 prei
  • 1 takje selderij
  • 
1/2 winterpeen
  • 1/2 ui met kruidnagel
  • 
 xeres azijn
  • olijfolie
  • druivenpitolie
  • bieslook
  • 250 g bloem
  • 125 g boter
  • 
18 g eidooier
  • 5 g zout
  • 5 cl water

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsfraise (kalfsvlies)
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De fraise (kalfsvlies) is het geplooide membraan, aansluitend op de dunne darm van het kalf. In de Franse keuken wordt dit al eeuwen als een bijzondere lekkernij beschouwd. Bereid het deeg de dag voordien en laat het in de koeling rusten. Breng het water met de azijn, selderij, wortel en ui aan de kook, leg er dan de gespoelde fraise in, laat 2 uur zachtjes koken en laat in de bouillon afkoelen.

Was en snijd de inktvis en bewaar op keukenpapier. Rol het deeg in vormen uit en bak met gewichten in de oven van 140°C tot verkleuring. Bereid een vinaigrette van azijn, olijfolie en druivenpitolie. Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm. Bak de inktvis gedurende 
30 seconden in olijfolie en giet in een kom. Voeg het kalfsvlies toe en breng 
op smaak met vinaigrette en bieslook. Dresseer in het taartje en maak af 
met wat sla.

Bron: Culinaire Saisonnier

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.