Recepten zoeken

Tempura van kalfshaas

Ingrediënten

  • 200 g kalfshaas
  • 10 haricots verts
  • 1 wortel
  • 1 gele wortel
  • 1 burdock (kliswortel)
  • 1 lotuswortel

Voor de dipsaus:

  • 1⁄4 kop dashibouillon
  • 4 lepels sojasaus
  • 4 lepels mirin

Voor het tempurabeslag:

  • 1 ei en koud water tot een totaal van 160 g

Voor het serveren:

  • Vegetarische olie om te bakken (met een paar druppels sesamolie voor de smaak)
  • 3 lepels geraspte daikon
  • 1 lepel geraspte gember
  • limoenzestes
  • zout

Voedingswaarden

2
0 - 30 minuten
kalfshaas
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Tempurabeslag: Meng het beslag heel even. Er mogen best klontjes in blijven.

Serveren: Doop het kalfsvlees en de groenten in het beslag en bak in de olie. Als de olie de juiste temperatuur heeft, zinkt het beslag naar de bodem maar komt snel weer bovendrijven. Dip in de saus.

Bron: PassionHI

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.