Recepten zoeken

Torentje van gebraden kalfsoester met tonijnsaus en gezouten kappertjes

Ingrediënten

  • 4 st kalfsoester
  • 2 eetl olijfolie
  • zout
  • 400 gr tonijn op water
  • 75 gr crème fraiche
  • 50 gr mayonaise
  • 40 gr ui
  • 20 gr kappertjes
  • 1 st limoen
  • 90 gr rucola
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 eetl limoensap
  • zout

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal de oesters uit de koelkast verwijder de verpakking en leg ze op een plat bord. Bestrijk met olijfolie en laat gedurende ca 20 min op kamer temperatuur komen. Verwarm een koekenpan met dikke bodem, matige temperatuur.

Bak de kalfsoesters om en om 3 min aan iedere kant tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en laat rusten op een warm bord, afgedekt met plastic folie. Spoel de kappertjes onder de koude kraan goed af. Doe tonijn, creme fraiche, mayonaise, ui, kappertjes en limoensap (1) in een blender. Laat mengen tot je een mooie saus hebt. Breng op smaak met peper en evt. iets zout. Meng de rucola met olijfolie, zout en limoensap.

Neem 4 borden, leg op ieder bord 2 eetl tonijnsaus. Snij de kalfsoester in dunne plakjes en bestrooi het vlees met zout en peper. Leg de tonijn in een torentje op de saus. Verdeel de rucola over de borden. Lepel de rest van de tonijnsaus over het vlees. Garneer met gezouten kappertjes.

Bron: edgar buhrs culinair

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.