Recepten zoeken

Vitello tonnato

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsfricandeau
  • 50 gram worteltjes, fijngesneden
  • 50 gram ui, fijngesneden
  • 50 gram prei, fijngesneden
  • 0,25 liter witte wijn
  • 50 gram verse kruiden (tijm, laurier, rozemarijn)
  • 250 gram tonijn uit blik
  • 150 gram mayonaise
  • 15 mililiter citroensap
  • 15 gram kappertjes
  • 50 gram boter
  • peper uit de molen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsfricandeau
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een pan met een antiaanbaklaag op middelmatig vuur. Verwarm ondertussen de oven voor op 140º C. Bak de fricandeau rondom bruin en voeg de groenten toe en bak het geheel zachtjes. Leg de fricandeau en de groenten plus het bakvocht in een ovenschaal. Plaats de schaal in het midden van oven en braad de fricandeau in ca. 30 minuten rosé (kerntemperatuur 60º C). Haal de schaal uit de oven en laat het afkoelen. Vermeng ondertussen de tonijn, de mayonaise, de kappertjes en het citroensap. Voor een gladde saus kunt u de ingrediënten in een blender of keukenmachine mixen. Snijd de fricandeau met een scherp, niet gekarteld mes in dunne plakjes en verdeel de plakjes, tezamen met de groenten, eventueel verrijkt met een slasoort, over vier borden. Serveer de saus deels op de borden. Het restant in een kom op tafel zetten. Lekker met warm Italiaans brood of knoflookbrood.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.