Recepten zoeken

Vitello tonnato

Ingrediënten

  • 800 g kalfsfilet (fricandeau)
  • 2 uien
  • 2 laurierblaadjes

Voor de tonijnsaus en garnering

  • 2 blikjes tonijn
  • Sap van 1-2 citroenen
  • 150 g mayonaise
  • 150 g crème fraîche
  • 2 el kappertjes
  • Zout
  • Peper
  • Partjes citroen om te garneren

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsfilet (fricandeau)
*
731
undefined
5
undefined
50
undefined
65
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Spoel het kalfsvlees met koud water af en dep het droog. Bind het met keukengaren samen tot een rol. Pel de uien en snij ze in vieren. Breng in een pan twee liter zout water aan de kook. Voeg het kalfsvlees, de laurier, kruidnagels en stukjes ui toe. Breng het weer aan de kook en laat het vlees met het deksel op de pan op een laag vuur in ongeveer negentig minuten gaar worden. Laat het vlees in het vocht afkoelen.

Laat voor de saus de tonijn in een zeef uitdruipen en pureer dit vervolgens met het citroensap. Roer de mayonaise en crème fraîche erdoor. Hak een eetlepel kappertjes fijn en roer dit door het tonijnmengsel. Kruid met peper en zout.

Haal het koude vlees uit het kookvocht, verwijder het keukengaren en snij het vlees in zeer dunne plakken. Dit kan het beste met een snijmachine gedaan worden. Leg het vlees op de borden. Verdeel de saus over het vlees en serveer bestrooid met de resterende kappertjes en met de schijfjes citroen als garnering.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.