Recepten zoeken

Vitello tonnato met een ratatouille van paprika en courgette

Ingrediënten

  • 1 stuk à 250 gram kalfslende
  • boter
  • 1 gele 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 dunne plakken of geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 takje tijm

Ingrediënten voor de tonijnsaus:

  • 225 gram tonijn
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 25 gram kappertjes
  • 50 gram augurk (heel fijn gesneden)

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfslende
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Draai de ingrediënten voor de tonijnsaus in de keukenmachine tot een glad mengsel. Schil of ontvel de paprika's met een dunschiller en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de courgette in kleine blokjes. Snipper het uitje en de knoflook en zet ze met de kruiden aan in olijfolie. Voeg daarna de paprika toe en als deze bijna zacht is de courgette. Snijd driehoeken van de plakken Parmezaanse kaas en bak deze op bakpapier in een op 180º C voorverwarmde oven. Of maak 4 'kletskoppen' (rösti-rondjes) van grove geraspte kaas. Braad de kalfslende aan in boter op middelmatig vuur en zorg dat deze van binnen rosé is. Laat rusten. Snijd met een scherp, niet gekarteld mes dunne plakken van de kalfslende en bestrijk deze met de tonijnsaus. Rol de plakken op. Schik de ratatouille met behulp van een ring op de borden en leg er twee rolletjes van de kalfslende bovenop. Garneer met de Parmezaanse kaas.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.