Recepten zoeken

Vitello tonnato op de wijze van Crillon

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsmuis
  • 1 deciliter olijfolie
  • 8 gram fleur de sel

Voor de vitello saus:

  • 100 gram verse tonijn
  • 3 stuks ansjovisfilet
  • 25 gram kappertjes
  • 15 centiliter olijfolie
  • 1 eidooier
  • 15 centiliter sherry-azijn
  • 5 gram mosterd

Voor het garnituur

  • 10 gram rucola
  • 10 gram bloedzuring
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 40 gram bonitovlokken
  • 60 gram broodcroutons
  • 10 gram vogelmuurkruid

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsmuis
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd de kalfsmuis in zeer dunne plakjes en verdeel met behulp van een ring in het midden van het bord. Mix alle ingrediënten voor de saus, monteer met de olijfolie en breng eventueel verder op smaak.

Verwarm een anti-aanbakpan, strooi er de geraspte kaas in en haal er direct uit met een spatel als de kaas gesmolten is. Laat afkoelen en breek in stukjes. Kruid het vlees met de fleur de sel en olijfolie en trek er een flinke streep van de vitello saus over. Garneer de saus met de verschillende garnituren.

Bron: Culinaire Saisonnier

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.