Recepten zoeken

Zachtgebakken kalfsentrecote met garnalen en kreeftensaus

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsentrecote
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 deciliter kreeftensoep, blikje of pakje
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • 1 eetlepel cognac of vieux
  • 8 grote garnalen, gepeld en van darm ontdaan
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsentrecote
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Neem de kalfsentrecotes een half uur vooraf uit de koelkast. Wrijf ze met olijfolie in en bestrooi ze rondom met versgemalen peper. Verwarm een pan met antiaanbaklaag en zet de warmtebron daarna in de laagste stand. Bak hierin de kalfsentrecotes onder regelmatig bewegen en wentelen mooi bruin en nog rosé van binnen. Bestrooi ze vervolgens met zout en houd ze warm.

Maak de kreeftensoep volgens de omschrijving op de verpakking. Zet de warmtebron in de laagste stand en gaar (pocheer) de garnalen zachtjes in de soep. Neem de garnalen uit de soep en leg ze op de kalfsentrecotes. Voeg room en cognac toe, laat 5 minuten zachtjes doorkoken en breng met zout en peper op smaak. Giet de saus door een fijne zeef en schep de saus over de kalfsentrecotes.

Lekker met gesmoorde plakken venkel en vanillenoedels of andere pasta.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.