Recepten zoeken

Zachtgebakken kalfsoesters met een paddenstoelenkapje

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsoester
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram champignons, schoon en fijngesneden
  • 100 gram oesterzwammen, schoon en fijngesneden
  • 1 eetlepel cognac of vieux
  • 1 eetlepel madera
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Neem de kalfsoesters een half uur voor bereiding uit de koelkast. Wrijf ze met olie in en bestrooi ze rondom met versgemalen peper. Verwarm een pan met antiaanbaklaag en zet de warmtebron daarna in de laagste stand. Bak hierin de kalfsoesters onder regelmatig bewegen en wentelen mooi bruin en nog rosé van binnen. Bestrooi de kalfsoesters met zout en houd ze warm.

Doe de fijngesneden paddenstoelen met de cognac en madera in een pan en breng het mengsel snel aan de kook. Voeg de room toe en kook het geheel dan zachtjes in tot een dikke ragout. Neem de pan van het vuur, roer er de eidooier en peterselie door en breng op smaak met zout en peper. Bedek elke kalfsoester met een gedeelte van dit mengsel en plaats ze in een oven met bovengrill tot dat de paddenstoelen-ragout lichtbruin is gekleurd en de kern van het vlees nog nèt rosé is.

Lekker met rösti en schorseneren of spinazie à la crème.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.