Recepten zoeken

Zwezerik, Zwezerik & Zwezerik

Ingrediënten

  • 1 kg kalfszwezerik
  • 1 liter melk
  • zout
  • 1⁄2 l witte wijn
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 ui

In soja geglaceerd

  • 1 plak zwezerik
  • 1 kastanjechampignon
  • 20 ml kikoman sojasaus
  • 30 ml kippenbouillon

Krokant gebakken:

  • 20 g risotto
  • 1 sjalot
  • 20 ml witte wijn
  • 50 ml kippenbouillon
  • 1 plak zwezerik
  • bloem
  • zout

Met panko gepaneerd:

  • Panko
  • 1 plak zwezerik
  • frisée
  • tomaat
  • avocado
  • Hojiblanca olijfolie Valderrama
  • zout
  • groene asperges

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfszwezerik
***
undefined
Passion HI
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Zwezerik: Spoel de zwezerik met melk en zout. Snijd de groenten grof en zet aan in de boter. Leg hierop de zwezerik en blus met witte wijn. Doe de deksel op de pan. Draai na 2 minuten de zwezerik om, doe de deksel terug op de pan en kook zachtjes bijna gaar. Koel direct in de blast chiller. Maak de zwezerik schoon en snijd in mooie plakken.

In soja geglaceerd: Bak de zwezerik aan met de in plakjes gesneden champignons. Blus met sojasaus en kippenbouillon en laat stroperig worden, terwijl de zwezerik af en toe gedraaid wordt. Voer de lente-ui ringen toe.

Krokant gebakken: Zet de rijst en de sjalottenbrunoise aan in de olie. Blus met witte wijn en kippenbouillon en kook gaar. Giet er de room bij. Bloem een plak zwezerik zeer licht. Bak krokant. Serveer op de risotto.

Met panko gepaneerd: Paneer de zwezerik met de panko zonder eiwit of iets dergelijks. Pluk de sla. Haal het vel van de tomaat en snijd in brunoise. Maak de avocado schoon en snijd in de gewenste vorm. Haal door de olie en beetje zout. Bak de zwezerik in het vet van de nieren.

Bron: PassionHI

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.