Dit recept voor entrecote met groene asperge risotto is een heerlijke en klassieke combinatie. De malse entrecote wordt gebakken tot perfectie en geserveerd op een bedje van romige groene asperge risotto.
Entrecote met groene asperge risotto
Dit recept voor entrecote met groene asperge risotto is een heerlijke en klassieke combinatie. De malse entrecote wordt gebakken tot perfectie en geserveerd op een bedje van romige groene asperge risotto.
Bereidingstijd 1 uur uur
Ingrediënten
- Ingrediënten:
- 4 stuks entrecotes
- 1 eetlepel Dijon-mosterd
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- Voor de asperge risotto:
- 1 sjalot fijngesneden
- 1 knoflookteen geperst
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 g risotto-rijst
- 1 l groentebouillon
- 50 ml droge witte wijn
- 50 g boter
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 bosje groene asperges
- 5 basilicumbladeren
- Zout
- Peper van de molen
Instructies
- Bereidingswijze
- Haal de entrecotes een half uur voor de bereiding uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Bestrijk de entrecotes aan beide zijde met Dijon-mosterd en laat 30 minuten rusten.
- Bak in olijfolie de ui en knoflook aan. Voeg risotto-rijst toe en bak kort, al roerend, mee. Voeg een kwart van de groentebouillon toe, roer en laat het in een afgedekte pan zachtjes koken tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Roer het tweede, derde en vierde kwart van de groentebouillon op dezelfde manier door de risotto-rijst. Zorg ervoor dat de rijst niet verbrandt.
- Was en droog de asperges. Snijd de onderkant van de asperges en snijd in stukken. Blancheer de asperges kortstondig in kokend gezouten water en koel af in ijswater. Bak de kalfsentrecotes in olie op matig vuur gedurende ongeveer vier minuten aan beide zijden. Haal het uit de pan en wikkel in aluminium folie en laat 5 minuten rusten.
- Voeg tenslotte de witte wijn, boter, Parmezaan en geblancheerde asperges toe aan de risotto. Breng op smaak met zout en peper en laat de risotto nog een paar minuten staan, van het vuur af. Was en droog de basilicumblaadjes en snijd ze in dunne reepjes.
- Breng net voor het serveren de entrecotes naar wens op smaak met peper en zout. Leg de entrecotes op de borden, verdeel de risotto, bestrooi het met de basilicumreepjes en serveer direct.
Trefwoord entrecote
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!