Gelakte lever, pastinaakpuree en wortelgroenten

Deze gelakte lever met pastinaakpuree en wortelgroenten is een echte klassieker die perfect is voor een stevige en smaakvolle maaltijd. De malse lever wordt gebakken en vervolgens gelakt met een zoete en pittige saus. De romige pastinaakpuree en gebakken wortelgroenten completeren dit gerecht perfect.

Gelakte lever, pastinaakpuree en wortelgroenten

Deze gelakte lever met pastinaakpuree en wortelgroenten is een echte klassieker die perfect is voor een stevige en smaakvolle maaltijd. De malse lever wordt gebakken en vervolgens gelakt met een zoete en pittige saus. De romige pastinaakpuree en gebakken wortelgroenten completeren dit gerecht perfect.
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 600 gram gevliesd en schoongemaakt kalfslever
  • 1 kg plakken kalfsschenkel
  • 8 kervelwortels
  • 4 schorseneren
  • 40 g olijfolie
  • 350 g pastinaak
  • 150 g aardappelen
  • 10 g gevogeltefond
  • 30 g boter
  • 1 sukadevrucht
  • poedersuiker
  • 50 g honing
  • 1 stengel sereh
  • 1 sinaasappel
  • 2 limoenen
  • 50 g kapucijnerbaard

Instructies
 

  • 600 gram, gevliesd en schoongemaakt kalfslever
  • 1 kg, plakken kalfsschenkel
  • 8 kervelwortels
  • 4 schorseneren
  • 40 g olijfolie
  • 350 g pastinaak
  • 150 g aardappelen
  • 10 g gevogeltefond
  • 30 g boter
  • 1 sukadevrucht
  • poedersuiker
  • 50 g honing
  • 1 stengel sereh
  • 1 sinaasappel
  • 2 limoenen
  • 50 g kapucijnerbaard
Trefwoord kalfslever, kalfsschenkel
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Video

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees smoren Haal de kalfsrollade een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een braadpan

Lees verder
Video

Kalfsvlees koken

Kalfsvlees koken Haal de kalfspoulet 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een kookpan

Lees verder
Scroll naar boven