Gelakte lever, pastinaakpuree en wortelgroenten

Deze gelakte lever met pastinaakpuree en wortelgroenten is een echte klassieker die perfect is voor een stevige en smaakvolle maaltijd. De malse lever wordt gebakken en vervolgens gelakt met een zoete en pittige saus. De romige pastinaakpuree en gebakken wortelgroenten completeren dit gerecht perfect.

Gelakte lever, pastinaakpuree en wortelgroenten

Deze gelakte lever met pastinaakpuree en wortelgroenten is een echte klassieker die perfect is voor een stevige en smaakvolle maaltijd. De malse lever wordt gebakken en vervolgens gelakt met een zoete en pittige saus. De romige pastinaakpuree en gebakken wortelgroenten completeren dit gerecht perfect.
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 600 gram gevliesd en schoongemaakt kalfslever
  • 1 kg plakken kalfsschenkel
  • 8 kervelwortels
  • 4 schorseneren
  • 40 g olijfolie
  • 350 g pastinaak
  • 150 g aardappelen
  • 10 g gevogeltefond
  • 30 g boter
  • 1 sukadevrucht
  • poedersuiker
  • 50 g honing
  • 1 stengel sereh
  • 1 sinaasappel
  • 2 limoenen
  • 50 g kapucijnerbaard

Instructies
 

  • 600 gram, gevliesd en schoongemaakt kalfslever
  • 1 kg, plakken kalfsschenkel
  • 8 kervelwortels
  • 4 schorseneren
  • 40 g olijfolie
  • 350 g pastinaak
  • 150 g aardappelen
  • 10 g gevogeltefond
  • 30 g boter
  • 1 sukadevrucht
  • poedersuiker
  • 50 g honing
  • 1 stengel sereh
  • 1 sinaasappel
  • 2 limoenen
  • 50 g kapucijnerbaard
Trefwoord kalfslever, kalfsschenkel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven