Haas, fèta, geitenkaas

Kalfsbiefstuk met fèta en geitenkaas is een heerlijke en eenvoudige maaltijd die perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd of een lichte lunch. De malse kalfsbiefstuk wordt gecombineerd met de zilte fèta en de romige geitenkaas, wat resulteert in een heerlijke en smaakvolle combinatie.

Haas, fèta, geitenkaas

Kalfsbiefstuk met fèta en geitenkaas is een heerlijke en eenvoudige maaltijd die perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd of een lichte lunch. De malse kalfsbiefstuk wordt gecombineerd met de zilte fèta en de romige geitenkaas, wat resulteert in een heerlijke en smaakvolle combinatie.

Ingrediënten
  

  • 160 gram zonder ketting en gevliesd kalfshaas
  • 80 gram gerookte féra
  • 4 theelepels appelbrunoise
  • 12 groene asperges
  • 12 frambozen
  • 12 blaadjes daslook
  • 3 verse geitenkaasjes
  • 4 eetlepels selderij-olie
  • 12 steeltjes vogelmuurkruid
  • 4 eetlepels gerookte azijn
  • 1 liter witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 200 gram koudgerookt buikspek
  • Voor de selderij-olie:
  • 1 liter zonnebloemolie
  • blaadjes van 1 hele bleekselderij

Instructies
 

  • Druk de geitenkaasjes in een paco- of frixbeker, vries in en draai à la minute tot een ijspoeder. Maak de asperges schoon en kook kort in gezouten water. Stoof de daslook in een klontje roomboter. Snijd het vlees en de féra in fijne brunoise en houd apart in de koeling.
  • Verwarm de azijn met de suiker, voeg het spek toe, laat 3 uur trekken en passeer door een fijne zeef. Verwarm de olie tot 60˚C, voeg de blaadjes toe en laat 15 minuten trekken. Maak de tartaar aan met de appelbrunoise, de azijn en de olie en dresseer op het bord. Leg er de rest van de componenten bij en sauceer met de bruine fond. Schep er het ijspoeder bij.
Trefwoord kalfshaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven