05-11-2009

Het Glazen Kalf is terug op EFFF

De trofee 'Het Glazen Kalf' is wegens eerder succes weer terug! Tijdens de European Fine Food Fair wordt de trofee op het podium uitgereikt en kan eeuwige roem in de wacht worden gesleept door de koks.

De trofee 'Het Glazen Kalf' is weer terug! Na het succes van voorgaande jaren willen we ook in het jaar 2010, tijdens de European Fine Food Fair, de trofee opnieuw uitreiken. De trofee is enkele jaren weg geweest, maar wordt deze keer weer uitgereikt. Op het podium van het EFFF wordt er een kok in het zonnetje gezet en kan er eeuwige roem in de wacht worden gesleept. Op 25 januari 2010 wordt er weer gestreden om de glansrijke trofee.

Tijdens de uitreiking staat kalfsvlees centraal. Kalfsvlees heeft door het dierenwelzijn, diergezondheid, voedselveiligheid en hygiene inmiddels het imago dat het een gecontroleerd stukje vlees is. Het zogeheten 'tracking & tracing systeem' laat zien dat het kalf geregistreerd is en zo de complete cyclus van nuchter kalf tot eindproduct traceerbaar is. Dat wordt nog eens benadrukt in het programma: Kalfsvlees natuurlijk gecontroleerd.  

De competitie om 'Het Glazen Kalf' is er vooral om chefs de gelegenheid te geven weer eens wat anders te doen met kalfsvlees dan het gebruikelijke. Er wordt naar eigen creativiteit een hoofdgerecht gemaakt en voorgelegd aan een jury van vakmensen.

We zien u graag tijdens de uitreiking op de EFFF in Maastricht!

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.